Beskyttelse

Vis som Gitter Liste

Varer 1-33 af 33

Side
pr. side
Faldende orden
Vis som Gitter Liste

Varer 1-33 af 33

Side
pr. side
Faldende orden

Taekwondo kræver udstyr og beskyttelse

Hos os har vi samlet alt det udstyr, der er nødvendigt for at komme i gang med en lang karriere inden for kampsport – herunder taekwondoens kunst inden for selvforsvar.
Ligesom det er tilfældet i så mange andre kampsportsstile, så er der også i taekwondo forskel på udstyr og udrustning, afhængigt af om du træner teknikker, kæmper pointkamp eller fuld kontakt.

Når du træner teknikker er det sjældent nødvendigt at tandbeskytter og skridtbeskytter. Det er ofte heller ikke nødvendigt at påføre sig sin taekwondo vest. Som udgangspunkt skal du bruge din dobog og din Tii. Fodbeskyttere, taekwondo benskinner og -handsker kan godt komme på når du skal øve slag og spark, men først når du skal kæmpe bliver du iført hele udrustningen, som også tæller skridtbeskytter, tandbeskytter og taekwondo hjelm.

 

Taekwondo beskyttelse – fra top til tå

Når nu der står fra top til tå, så må vi hellere starte med taekwondo hjelmen. Den har vil nok den vigtigste opgave når vi taler om taekwondo beskyttelse, da den skal sørge for, at vores hoved og hjerne ikke bliver overbelastet eller kommer til skade. World Taekwondo Federation er det forbund vi træner og konkurrerer under i Danmark, og derfor er det meste af vores taekwondo udstyr – herunder også vores taekwondo hjelme – WTF-godkendt. Vi forhandler både Wacoku og Adidas hjelme til taekwondo udøvere; begge står for høj kvalitet, både når det handler om beskyttelse og pasform.

Tandbeskyttere behøver ikke den store forklaring, da det siger sig selv. Vores tandbeskyttere fås både til juniorer og voksne og kan hurtigt og nemt ændres i formen, så de passer præcis på dit tandsæt.

Taekwondo vesten kommer selvfølgelig i den klassiske røde eller blå farve. Vores taekwondo veste er vendbare og lukkes alle nemt med velcro i siden. En taekwondo vest er nødvendig til konkurrencer og kræver som oftest en WTF-godkendelse. Det har vores junior vest samt både Adidas og Wacoku vesten også.

Inden vi kommer til taekwondo handsken skal vi lige nå forbi underarmsbeskytteren, som er vigtig i taekwondo. En taekwondo underarmsbeskytter kommer specielt til sin ret når der skal øves pareringer og gulvkamp, hvor underarmen kan blive belastet.

Taekwondo handsker fås i to modeller. Vi forhandler både Wacoku og Adidas’ fuld kontakt handske, som er polstret på håndryg, knoer og med en gribeskinne til at fiksere fingrene under kamp. Derudover forhandler vi også Phoenix’ pointfighting handske, som i design minder meget om en klassisk boksehandske.

En skridtbeskytter siger også sig selv, ligesom det var tilfældet med tandbeskytteren. Vi har skridtbeskyttere til både juniorer, herrer og damer.

Længst nede ved tåen finder vi taekwondo benskinner og fodbeskyttere. Du vil hurtigt blive fan af taekwondo benskinner, for du finder ret hurtigt ud af, at pareringer af spark kan gøre forfærdeligt ondt på skinnebenene. Tilsvarende er en fodbeskytter også meget komfortabel at iføre sig, hvis man sammenligner en oplevelse uden taekwondo fodbeskyttere.

Har du en fuld udrustning, som den der lige er blevet gennemgået, så er du klar til et langt liv med taekwondokunsten som en stor del af det.

 

Taekwondo – selvforsvar og kunst

Taekwondo er en koreansk stilart inden for selvforsvarskunsten. Taekwondo blev først opført, som vi kender det i dag, for lidt over 50 år siden, men taekwondoens historie strækker sig længere end 2000 år tilbage. Der er i forbindelse med udgravninger i østen fundet over 2000 år gamle vægmalerier, som angiveligt afbilleder en taekwondo kamp.

Vi må dog antage, at taekwondo så anderledes ud dengang, sammenlignet med nu, da meget tyder på, at kampsport i al almindelighed spillede en anden rolle i datidens samfund. I nutiden forener taekwondo begreberne sport og kunst, mens det i datiden i højere grad har været nødvendigt for at sikre sin egen overlevelse og velfærd.